| by munyika | No comments

Az első

Őszinte leszek, soha egy árva bejegyzést sem írtam még, (mondjuk blogom sem volt eddig), s életem apró mozzanatait is csak módjával osztom meg a nagyvilággal. (Lehet, hogy UFO vagyok?!) De elvileg sosem késő elkezdeni. Első, bemutatkozó posztom viszont, ígéretemmel ellentétben, rólam fog szólni, céljaimról, motivációimról, hogy eldönthessétek, érdekes lehet-e számotokra az oldalam.

Soha nem gondoltam volna, hogy ide jutok…

Amikor kb 5 éve rákattintottam arra a bizonyos bannerre, majd elkészítettem első, kezdetleges és kifejezetten borzasztó logo dizájnomat (Paintben, no comment) egy contest oldalra, nem gondoltam, hogy egyszer hivatásszerűen is ezzel fogok foglalkozni. Azt meg pláne nem, hogy az általános iskolai számtech szakkörön túl valaha megérint majd a programozás, s annyira megszeretem, hogy elkészítem saját honlapom, és csak ezekkel a hobbikkal akarom majd tölteni az időmet.

Tehát először jöttek a logok, a céges arculat készítés, s természetesen az ismerkedés a vektorgrafikus programokkal (mert Paintben nem rajzolunk logot, ugye), de ez hosszú ideig csak szórakozás volt. Hobbi, amely mindig kikapcsolt, olyannyira, hogy hajnalig ott felejtettem magam a gép előtt, majd másnap zombiként mentem dolgozni. De sosem bántam meg, mert a kevéssé kreatív,  mindennapos munkám mellett mindig feltöltött.

Aztán egyszer szembejött egy hírlevél, benne egy kedvező ajánlat, s a kérdés: Miért is ne tanulnék webdesignernek? A grafika nem volt ismeretlen, s eléggé szerettem is, a programozás része meg… gondoltam, majd kiforrja magát. Hazudnék, ha azt mondanám, könnyű volt és nem anyáztam szenvedtem sokat tanulás közben, főképp, mivel intenzív tanfolyamra iratkoztam be. De túl sok-sok honlapon, HTML, CSS, JavaScript, PHP és WP gyakorláson (nem, nem a macska mászott végig a billentyűzeten), úgy érzem, megláttam a kódsor mögött a piros ruhás nőt a szépséget, s hogy a semmiből, karakterek bepötyögésével élő és saját weboldalt tudok készíteni, s ezt megosztani a világgal.

Soha nem gondoltam volna, hogy a hobbiból szenvedély lesz, amelytől olyan szintű erőt, energiát és reményt kapok, hogy (remegő térdekkel) beadom a felmondásom… egy induló, bizonytalan vállalkozás miatt! Hogy megőrültem? Lehet. De reméljük, az idő majd engem igazol.

S hogy miért lesz ez jó neked?

Kezdő vállalkozóként majd frissen szerzett információkkal tudok szolgálni a KATA-zásról, váltásról, elindulásról, az egyéni vállalkozás előnyeiről/hátrányairól stb. De ha csak fontolgatod egy cég létrehozását, vagy arculatának kialakítását, esetleg fogalmad sincs, milyen weboldal vagy logo passzolna a profilodhoz, mik a trendek és lehetőségek, mit kerülj, mire figyelj…szóval ha vállalkozóként még nincs tapasztalatod, én időt és energiát tudok neked spórolni az általam gyűjtött infók átadásával. A teljesség igénye nélkül ugyan, de remélhetőleg így is segítségedre lesznek majd.

S amiért ilyen kitartó voltál, jutalmul megmutatom neked a valódi dolgozó-kuckóm. (Nem, nem az első letisztult és rendezett kép volt az.) Hát kell ennél több?

Sztorizásból sosem elég! Ha szívesen megosztanád velünk a Te elindulásod, történeted, ne fogd vissza magad! Lehet, hogy másoknak tanulságként, motivációként szolgálhat.

Vélemény, hozzászólás?